All Retail
Опубліковано

Україна хоче за три роки збільшити товарообмін з Польщею до $10 мільярдів

Теги:
експорт
Фото:
epravda.com.ua

За результатами 2020 року, Польща увійшла в трійку найбільших торгових партнерів України, обійшовши Росію. Загальний товарообмін між Україною і Польщею в минулому році склав $ 7,36 млрд.

Про це повідомив радник, керівник відділу з економічних питань Посольства України в Польщі Ігор Баранецький, передає Укрінформ.

"Польща впевнено увійшла в топ-трійку найбільших торгових партнерів України в світі, обійшовши РФ і майже випередивши Німеччину", — зазначив Баранецький.

Зокрема, Польща піднялася на одну позицію і з обʼємом двосторонньої торгівлі товарами в $ 7,36 млрд поступається лише Китаю і ФРН.

За його словами, ця цифра майже така ж, як в 2019 році: зниження взаємного товарообміну становить лише 0,58%.

"Нашої амбітною метою є досягнення обсягу двосторонньої торгівлі з Польщею в $ 10 млрд. Це можливо через 2-3 роки, і сподіваюся, що ми це зможемо зробити", — підкреслив дипломат.

Баранецький підкреслив, що Польща впевнено залишається другим найбільшим у світі ринком для українського експорту. Зокрема, в Польщі Україна експортувала в минулому році на $ 3,3 млрд, демонструючи незначне зниження в кризовий рік — на 0,7%. Україна експортує в Польщу найбільше аграрної продукції (28,3%), металургії (18%), мінеральної продукції (17,4%), продукції деревообробної (9,9%) і електромеханічної промисловості (7,7%).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або