All Retail
Опубліковано

Оприлюднено для обговорення нові норми маркування продуктів

Теги:
FMCG

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства завершило підготовку і опублікувало для громадського обговорення євроінтеграційний проект наказу, яким буде встановлено Порядок і спеціальні вимоги до маркування харчових продуктів, для яких обовʼязковим є вказівка країни походження або місця походження.

Як говориться в повідомленні міністерства, йдеться про маркування, яка застосовується в країнах-членах ЄС до таких продуктів, як різні види мʼяса, мʼясні субпродукти, оливкова олія і мед.

Зокрема, маркування окремих видів мʼяса повинне буде містити назву країни народження тварин, назву країни, в якій відбувалося вирощування (відгодівля) тварин і назва країни забою тварини. Маркування меду повинне містити назву країни, в якій був зібраний мед, або назву відразу декількох країн, якщо це суміш меду.

"Інформація про країну походження або місце походження окремих харчових продуктів дозволить не вводити споживача в оману. Введення спеціальних вимог до маркування надасть споживачам більше інформації про харчові продукти для здійснення більш свідомого вибору. Крім того, це зменшить ризики недобросовісної конкуренції на ринку", — прокоментував заступник Міністра Сергій Глущенко.

З проектом наказу можна ознайомитися за посиланням.

Передбачається, що проект наказу буде введений в дію через три роки з дня його офіційного опублікування.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або