All Retail
Опубліковано

Україна піднялася в рейтингу продовольчої безпеки

Теги:
FMCG
Фото:
glavred.info

Україна займає 54-е місце в Глобальному індексі продовольчої безпеки 2020 року.

Про це свідчить девʼятий Глобальний індекс продовольчої безпеки (Global Food Security Index, GFSI), створений The Economist Intelligence Unit (EIU) за підтримки міжнародної сільськогосподарської компанії Cortevа Agriscience.

Як говориться в повідомленні компанії, GFSI 2020 розглядає продовольчу безпеку в контексті доходів і економічної нерівності, гендерної нерівності та різноманітності стану навколишнього середовища і природних ресурсів. Індекс звертає увагу на системні прогалини і на посилення їх впливу на продовольчі системи через COVID-19. За результатами аналізу, глобальна продовольча безпека знижується вже другий рік поспіль. Незважаючи на це, показники України в рейтингу з минулого року покращилися на 2,7 балів і зараз країна посідає 54-у позицію.

"Індекс розкриває серйозні виклики, повʼязані з продовольчою безпекою, і висвітлює можливості для зміцнення глобальної продовольчої системи, і сільське господарство лежить в основі цього, — сказав головний виконавчий директор Corteva Agriscience Джеймс Коллінз. — Corteva Agriscience підтримує GFSI, щоб дати початок дискусіям для розуміння і визначення шляхів поліпшення глобальної продовольчої безпеки. Ми пишаємося бути одним з провідних голосів в цій організованої діяльності з побудови більш безпечного продовольчого світу ".

Цього року Індекс GFSI вимірює драйвери продовольчої безпеки через основні фактори доступності, наявності, якості і безпеки, а також стану природних ресурсів і стійкості в регіоні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або