All Retail
Опубліковано

Gap бореться з орендодавцями за закриття всіх магазинів у Великобританії

Теги:
GAP
Фото:
USA Today

Бренд планує закрити 95 магазинів по всій країні, виплачуючи знижену орендну плату до кінця терміну.

Gap знаходиться в стані війни з британськими орендодавцями після того, як оголосив про плани закрити всі свої магазини в країні. Йдеться відразу про 95 торгових точках, які планується закрити до липня 2021 року. Згідно з новою концепцією, американський бренд буде працювати в Європі виключно через Інтернет.

Орендодавці не були в захваті від раптового рішення Gap про дострокове розірвання договору оренди; Компанія запропонувала платити орендну плату до кінця липня за зниженою ставкою. Крім того, закриття такої кількості магазинів означає втрату сотень робочих місць для Великобританії.

Чим це закінчиться, передбачити складно. І все ж британський ринок став для Gap нецікавим через значне падіння продажів. Раніше компанія повідомляла про зниження роздрібних продажів у Великобританії на 9,5 відсотка до 195,1 мільйона фунтів. При цьому операційні збитки склали 40,7 мільйона фунтів. Це серйозні проблеми для бренду, який переживає далеко не кращі часи.

Gap подумала про можливість відходу з європейських ринків ще в кінці 2020 року. У жовтні компанія оголосила, що розглядає можливість переведення своєї діяльності в Європі на франчайзингову модель. Рітейлер оголосив про намір закрити один з двох своїх фірмових магазинів на Оксфорд-стріт у центрі Лондона в грудні.

Проблеми Gap в Великобританії почалися ще до пандемії коронавіруса, коли компанія програла битву таким конкурентам, як Zara і H&M, а також онлайн-гравцям, таким як ASOS, Pretty Little Thing і Boohoo. Пандемія COVID-19 стала серйозним випробуванням для американського бренду.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або