All Retail
Опубліковано

Провідний виробник електроніки Apple почне випускати електромобілі

Теги:
Apple
Фото:
malls.com

Тайванська Hon Hai Precision Industry Co. (Foxconn Technology), найбільший в світі виробник електроніки за контрактами і постачальник Apple, підписав меморандум про взаєморозуміння з американським стартапом Fisker Inc., що спеціалізується на виробництві електромобілів.

Як повідомляється в спільному прес-релізі компаній, Foxconn планує випускати понад 250 тис. електромобілів на рік для Fisker, передає Інтерфакс-Україна.

Початок виробництва очікується в четвертому кварталі 2023 року. Компанії ще не визначили, де будуть випускатися автомобілі, повідомив глава Fisker Хенрік Фіскер, зазначивши, що спочатку виробництво може базуватися в США, де у Foxconn вже є завод в штаті Вісконсін.

Акції Fisker підскочили на цій новині з $ 16,28 до $ 24,8 за штуку, за станом на 19:30 четверга їх вартість скорегувалась до близько $ 22.

Компанія стала публічною в жовтні минулого року в результаті злиття зі спеціалізованою компанією по злиттю і поглинанням (special purpose acquisition company, SPAC), повʼязаною з інвестиційною Apollo Global Management Inc.

Fisker була заснована в 2016 році Хенриком Фіскером, який раніше працював на Bayerische Motoren Werke AG (BMW) і Aston Martin. На відміну від інших стартапів з автомобільної галузі, які мають або будують власні заводи, Fisker покладається на підрядників.

Випуск першої моделі Fisker — кросовера класу «люкс» Ocean — запланований на кінець 2022 року. Його виробництвом займається Magna International Inc.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або