All Retail
Опубліковано

Китай зацікавлений в експорті продовольства з України, — посол

Теги:
Китай
експорт
Фото:
https://www.telegraph.co.uk

Україна і Китай зацікавлені в збільшенні взаємного товарообігу та інвестиційного співробітництва.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну за підсумками зустрічі віце-премʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, головуючого української частини Комісії зі співпраці між урядами України і КНР Ольги Стефанішиної з послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном.

Учасники зустрічі обговорили напрямки збільшення взаємного товарообігу та інвестиційного співробітництва. Фань Сяньжун зазначив, що Китай зацікавлений у збільшенні експорту українських товарів, особливо продовольства.

«Україна є однією з найбільших країн Європи і своєрідним «містком між Заходом і Сходом, Північчю і Півднем». Це створює значні торговельні можливості для світових виробників розвивати свої потужності саме в Україні. Ми також зацікавлені підтримувати динаміку торгівлі з Китаєм, відкривати нові товарні ринки КНР і продовжувати діалог щодо реалізації інвестиційних проектів», — сказала Стефанишина.

Українська сторона поінформувала представників КНР про хід консультацій з бізнесом по їх зацікавленості в розвитку окремих напрямків торгівлі з Китаєм і пріоритетних галузей інвестиційного співробітництва.

Серед пріоритетних напрямків інвестицій боку бачать: сільське господарство (розвиток індустріальних парків з аграрним ухилом, виробництво і постачання сої, вирощування великої рогатої худоби); екологічні проекти (переробка вторинної сировини); розвиток інфраструктури (контейнерних залізничних перевезень, портової та аеропортної інфраструктури, виробництво електроавтобусів, проекти «смартсіті» ) та інші.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або