All Retail
Опубліковано

На ринку України знижуються ціни на тепличні огірки

Фото:
east-fruit.com

Негативну цінову динаміку в даному сегменті ключові гравці ринку повʼязують з традиційним падінням попиту на тепличні огірки після свят.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» , в другій половині поточного тижня ціна на огірок з місцевих тепличних комбінатів в Україні почала поступово знижуватися.

До пʼятниці українські тепличні комбінати готові відвантажувати горбкуватий огірок по 53-60 грн/кг ($ 1,91-2,16/кг), тоді як ще на початку тижня ціна на нього не опускалася нижче 58-63 грн/кг ($ 2,09 -2,27/кг). Гладкий огірок на даний момент надходить в продаж по 43-47 грн/кг ($ 1,55-1,69/кг). Для порівняння: тижнем раніше виробники не погоджувалися продавати гладкий огірок дешевше 45 грн/кг ($ 1,62/кг).

Зниження цін на тепличний огірок представники комбінатів пояснюють сезонним збільшенням пропозиції на тлі невисокого попиту на дану продукцію. Істотний тиск на ціни також надає присутність на ринку значних обсягів недорогого огірка з Білорусі, який надходить в продаж по 42-45 грн/кг ($ 1,51-1,62/кг).

Відзначимо, що на сьогоднішній день ціна на тепличний огірок в Україні вже фактично знизилася до цінового рівня минулого року. У той же час учасники ринку не розраховують на кардинальні цінові зміни, на їхню думку, зростання цін в сегменті тепличного огірка, швидше за все, буде стримувати сезонне збільшення пропозиції даної продукції.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або