All Retail
Опубліковано

Споживчі настрої українців у лютому зросли на 8 пунктів, — дослідження

Теги:
споживчі настрої
Фото:
meetingsnet.com

Індекс споживчих настроїв (ІСН) українців в лютому виріс на 8,4 пункту — до 69,1 пункту з 200-бальною шкалою.

Про це свідчить дослідження агентства Info Sapiens.

Так, в лютому індекс поточного становища (ІПС) виріс на 7 пунктів — до 64,4, зокрема, індекс поточного особистого матеріального становища зріс на 10,4 п. (До 58,6 п.), а індекс доцільності великих покупок — на 3,6 п. (до 70,2 п.).

У той же час індекс економічних очікувань (ІЕО) зріс на 9,3 пункти — до 72,2. При цьому індекс очікуваних змін особистого матеріального становища виріс на 9 пунктів (до 77,6), індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року — на 11,1 (до 60,3), а індекс очікуваного розвитку економіки країни на найближчі пʼять років — на 8 пунктів (78,8).

Однак за минулий місяць зріс показник індексу очікуваної динаміки безробіття зріс — на 3,5 пункти — до 150,7. А індекс інфляційних очікувань знизився на 3,7 пункти — до 186,2.

"Індекс споживчих настроїв покращився за рахунок більшого оптимізму щодо власних доходів і розвитку економіки в найближчий рік. Поліпшення цих оцінок повʼязане з ослабленням девальваційних очікувань і закінченням локдауна в кінці січня", — коментують аналітики агентства.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або