All Retail
Опубліковано

Дослідження Mastercard: українці проводять на кухні понад 20 годин на тиждень

Теги:
Mastercard
Фото:
https://unsplash.com/

Згідно з дослідженням Mastercard, українці з початку карантину почали проводити на третину більше часу на кухні, дві третини опитаних влаштовували звані обіди, а кожен п'ятий влаштовував їх онлайн

Mastercard – глобальна технологічна компанія в галузі платежів. Наша місія – забезпечуючи безпечні, прості, технологічні та доступні транзакції, розвивати та зміцнювати цифрову економіку, яка надає переваги усім та всюди. Використовуючи захищені дані та мережі, створюючи партнерства та спираючись на те, що надихає, ми надаємо інновації та рішення, які допомагають людям, фінансовим інститутам, урядам та бізнесу реалізовувати їхній найбільший потенціал. Наша культура та все, що ми робимо всередині та поза межами компанії, визначається згідно з коефіцієнтом добропорядності (decency quotient, DQ).

Майже 70% українців покращили кулінарні навички за останній рік, а українська сім'я в середньому витрачає на приготування домашньої їжі понад 20 годин на тиждень — це на 36% більше, ніж рік тому. Такими є результати нещодавнього дослідження Mastercard в області кулінарних уподобань українців.

Серед улюблених домашніх страв українців — традиційні борщ, сирники та олів'є. При цьому, майже троє з чотирьох опитаних (72%) зізналися, що минулого року почали частіше експериментувати з кулінарними рецептами. На приготування нестандартних страв багатьох (40%) надихають телебачення, стримінгові сервіси та соціальні мережі.

При цьому, крім практичного аспекту, для українців приготування їжі в домашніх умовах також пов'язане з бажанням вести більш здоровий спосіб життя, здобувати нові навички та проводити більше часу з близькими. Більша частина (52%) українців заявили, що спільне приготування і приймання їжі об'єднує членів сім'ї, а 77% опитаних впевнені, що збережуть традицію збиратися разом за одним столом і надалі. Кулінарний тренд минулого року торкнувся і чоловічої аудиторії — з початком карантинних обмежень українські чоловіки почали проводити на кухні майже на 50% більше часу.

«Минулий рік був непростим, але ми бачимо і позитивні тренди — наприклад, кулінарний бум, який торкнувся всієї Європи й України, у тому числі. Ми не перший рік відзначаємо, що саме гастрономія —  один із найпопулярніших джерел позитивних емоцій для українців. Одне із завдань Mastercard —  допомагати людям бути ближче до того, що приносить їм радість. І ми активно працюємо в цьому напрямку, наприклад, створюючи для наших клієнтів унікальні пропозиції у колаборації з топовими рестораторами. Так, нещодавно Ектор Хіменес-Браво розробив спеціальне меню, а учасники програми Mastercard Більше зможуть під керівництвом Ектора приготувати ці страви на ексклюзивних майстер-класах», —  зазначила Наталя Байдала, директорка з маркетингу Mastercard в Україні та Молдові.

 

 Минулого року також відродилася традиція званих обідів: майже 66% українців протягом року влаштовували подібні зустрічі для сім'ї, друзів і близьких, і практично така ж кількість опитаних (61%) мають намір зберегти цю практику після закінчення пандемії. Крім того, практично кожен п'ятий (19%) українець влаштовував обіди або вечері онлайн.

Обмеження, пов'язані з пандемією, вплинули та на те, як і де споживачі роблять покупки. Кожен третій українець (34%) минулого року вперше купував харчові продукти в інтернеті. Чверть опитаних відзначили, що під час віртуального шопінгу витрачають більше грошей, ніж при відвідуванні офлайн-магазину. При цьому, третина (31%) планують купувати продукти онлайн навіть після зняття обмежень.

Найпопулярніші страви в різних країнах Європи:

  • Великобританія та Ірландія — печеня
  • Франція — млинці
  • Італія – ​​спагеті а-ля карбонара
  • Німеччина — руладен (м'які рулетики)
  • Іспанія — тортилья (омлет з картоплею)
  • Польща — налисники
  • Україна — борщ
  • Туреччина — кюфта (фрикадельки, переважно з баранини)
  • Угорщина — палачинки (млинці з начинкою)
  • Румунія — мамалига
  • Нідерланди — стамппот (картопляно-овочеве пюре)
  • Португалія — ​​бакаляу-а-Браш (смажена тріска з картоплею і цибулею)
  • Швеція — коттбулар (м'ясні фрикадельки)
  • Бельгія — картопля фрі
  • Чехія — гуляш
  • Австрія — віденський шніцель
  • Словаччина — капустниця (суп з квашеної капусти).
×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або