All Retail
Опубліковано

Walmart, H&M і IKEA зазнають збитків через блокаду Суецького каналу

Теги:
Рітейл
Фото:
tsn.ua

Багато рітейлерів з усього світу повідомляють про проблеми, повʼязані з блокуванням Суецького каналу.

Хоча 400-метровому контейнеровозу Ever Given, що майже на тиждень перекрив Суецький канал, вдалося зійти з мілководдя в понеділок, 29 березня, наслідки цього інциденту протягом декількох місяців буде відчувати світова економіка, збитки оцінюються в мільярди доларів. Близько 370 судів, що перевозять неймовірну кількість всіх видів вантажів, були змушені затриматися відразу на шість днів, що означає неминучі перебої з поставками товарів.

Багато великих компаній, такі як IKEA, підтвердили, що очікують перебоїв з поставками через затримку контейнерів в дорозі. За даними аналітичної компанії Panjiva, в числі найбільш постраждалих від перебоїв в поставках рітейлерів виявилася корпорація PVH. Компанія управляє такими брендами, як Tommy Hilfiger, Calvin Klein і рядом інших. Walmart і H&M повідомили, що блокування також торкнулося їх ланцюжка поставок. Тільки в разі Walmart кількість контейнерів, затриманих в дорозі, досягла 11780 одиниць. У H&M це не так багато, але теж вражає — 2580 контейнерів.

Очікується, що найбільше від інциденту постраждають кафе і ресторани, будівельна галузь, оптові торгові компанії, компанії, які торгують хімічною продукцією, сектор охорони здоровʼя, підприємства роздрібної торгівлі, в тому числі продуктові, а також компанії на ринку промислового та торгового обладнання. Особливо постраждає бізнес в декількох європейських країнах, включаючи Великобританію, Німеччину, Бельгію, Францію і Нідерланди. Проблеми по той бік океану, в Сполучених Штатах, не будуть такими величезними, але вони також будуть цілком відчутними.

Але проблема не тільки в разовій затримці контейнера. Пройде ще деякий час, перш ніж звичайний потік товарів повернеться в нормальне русло.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або