All Retail
Опубліковано

Закупівельні ціни на свинину підскочили на 6%

Теги:
свинарство
Фото:
http://www.bagnet.org

Позитивна цінова динаміка спостерігається на ринку свиней другий тиждень поспіль.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації свинарів України.

Так, якщо минулого тижня ціни на свинину в закупівлі підвищилися на 2,6% після чотирьох тижнів падіння, то квітня розпочався з 6% зміцнення котирувань.

За результатами щотижневого моніторингу закупівельних цін на свиней, який здійснює асоціація, в кінці березня товарне поголівʼя переважно закуповували по 38,5-41,5 грн/кг. При цьому середня ринкова відмітка піднялася на 2,6% в порівнянні з початком третьої декади березня — до 40,7 грн/кг. Однак перші торги квітня завершилися впевненим відновленням цін: більшість товарних партій «розписали» по 43-44 грн/кг, а середня зупинилася на рівні 43,3 грн/кг, підвищившись на 6% в порівнянні з попереднім тижнем.

Відзначається, що за підсумками першого кварталу 2021 року ціни на свиней забійних кондицій на 5,9% нижче аналогічного періоду минулого року: середня закупівельна ціна на живця в січні-березні склала 41,6 грн/кг проти 44,2 грн/кг рік назад.

"Звичайно, на розбіжність показників вплинуло набуття чинності зниженої ставки ПДВ, оскільки це один з чинників, який викликав ослаблення цін на свинину протягом березня. Однак навіть при збереженні 20% ставки ПДВ середня ціна закупівлі в першому кварталі, швидше за все, поступалася б торішній на 4% ", — додають аналітики АСУ.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або