All Retail
Опубліковано

Еко-ініціатива Zakaz.ua стартує у Києві

Теги:
Zakaz.ua
сервіс доставки
Фото:
All Retail

Останніми роками в Україні загострюється проблема накопичення пластикових відходів на сміттєзвалищах, що загрожує поглибленням екологічної кризи.

Перші кроки щодо розв'язання екологічних проблем компанія Zakaz почала робити у 2018 році, коли разом з мережею гіпермаркетів METRO Cash & Carry запустила спільну акцію зі збору пластикової тари. За цей час на утилізацію та перероблення обома компаніями було передано понад 640 м³ поліетиленових пакетів та ПЕТ-пляшок.

З квітня поточного року Zakaz.ua запускає екоініціативу у Києві. Механіка надзвичайно проста: після замовлення продуктів клієнт має можливість передати кур’єру сервісу чисту пластикову тару та отримати за це індивідуальний промокод у розмірі 15 грн на наступне доставлення. Таким чином, усі охочі, які замовляють продукти зі столичних супермаркетів, мають змогу не лише зекономити кошти на наступне доставлення, а й долучитися до надважливої у наш час ініціативи зі зниження впливу пластику на навколишнє середовище.

Дана ініціатива працює у всіх 7-ми мережах-партнерах Zakaz.ua у Києві: Ашан, METRO, Novus, МегаМаркет, Varus, ЕКО маркет та CITYmarket.

«Наша компанія вже не перший рік активно долучається до боротьби за покращення екологічної ситуації у столиці: лише у 2020 році в рамках екоініціативи «Zakaz Green» щомісяця наші кур’єри передавали на перероблення близько 6 м³ ПЕТ-пляшок та поліетиленових пакетів. Наша команда хоче зробити ще більше, тож ми розширюємо дію акції на усіх наших партнерів у столиці»,коментує Андрій Курський, CEO сервісу доставлення продуктів Zakaz.ua.

Кур’єри Zakaz.ua прийматимуть пластикову тару та упаковування, якщо вони попередньо були вимиті, очищені від сміття та упаковані у пакети, об’єм яких поміститься в обидві руки. З детальними умовами акції можна ознайомитись на сайті за посиланням: conditions.zakaz.ua/recycling/ua.

Як і раніше, усі відходи, зібрані за час дії проєкту, передаються підприємству «Обухівміськвторресурси», яке здійснює досортування, пресування та транспортування на переробні підприємства. Далі відходи використовують як вторинні ресурси для виготовлення продукції. 

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або