Більше 10% продуктів харчування в Швейцарії — органічні
- Фото:
- npr.org
У Швейцарії продажу органічних продуктів харчування в минулому році зросли на 19%. Частка ринку збільшилася до 10,8%.
Про це розповів президент Bio-Suisse Урс Брандл на щорічній медіа-конференції, пише LID.
"Тенденція до збільшення споживання органічних продуктів стає дедалі потужнішою протягом багатьох років", — пояснив він.
Експерт додає, що пандемія коронавіруса дала цьому розвитку додатковий імпульс, а також показала, що, якщо у людей є вибір, вони купують і споживають набагато більше органічних продуктів.
У минулому році швейцарці закупили екологічно чистих продуктів харчування на суму понад 3,8 млрд франків. Для порівняння, в 2019 г. — всього на 3,2 млрд.
Частка ринку зараз становить 10,8%, що на 0,4 п.п. більше, ніж в попередньому році.
ТОП-продуктами органічного сегмента є яйця (28,9%), а також хліб (26,2%) та овочі (23,9%).