All Retail
Опубліковано

Україна планує тимчасово полегшити імпорт для стабілізації ціни на цукор

Теги:
цукор
Фото:
agropolit.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України розглядає питання видачі найближчим часом ліцензій на імпорт додаткових 50 тис. тонн цукру-сирцю, повідомило відомство на сайті в четвер.

«Собівартість цукру з імпортної цукрової сировини становить близько 20 грн за кілограм. Відповідно, після здійснення імпорту в найближчі тижні цінова ситуація вирівняється і цукор стане доступнішим для українців. Тим часом в парламенті розглядається можливість тимчасового обнулення імпортних мит на ввезення цукру білого в Україні, що також буде сприяти насиченню внутрішнього ринку цукром», — зазначив заступник міністра економіки Тарас Висоцький, якого цитує прес-служба.

Він уточнив, що в лютому-березні також було завезено 40 тис. тонн цукру за встановленою тарифною квотою з нульовою ставкою мита відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

За даними Мінекономіки, імпорт додаткового цукру-сирцю дозволить забезпечити переробні галузі достатньою кількістю сировини, що наситить ринок і призведе до зниження роздрібної ціни в торгових мережах.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або