All Retail
Опубліковано

Дефіциту продуктів і значних коливань цін на внутрішньому ринку не спостерігається — Мінекономіки

Теги:
FMCG
Фото:
agropolit.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України проводить щоденний моніторинг цін на 21 позицію продуктів харчування, і констатує, що ніякого дефіциту продуктів або значних цінових коливань внутрішньому ринку не спостерігається, повідомляється на сайті відомства в пʼятницю.

Відомство уточнило, що спільно з Кабінетом міністрів України застосовує зважену політику для забезпечення стабільних цін і наявності достатньої кількості продуктів на продовольчому ринку.

Міністерство відзначило раніше досягнуту в форматі меморандуму домовленість про стабільність запасів базового сировини (пшениці, кукурудзи та інших зернових) з трейдерами і переробниками. За даними відомства, проблем з фізичним наявністю продуктів харчування немає, а всі учасники ринку дотримуються меморандуму.

Крім того, Мінекономіки повідомило про зроблену спільно з профільними асоціаціями, компаніями-виробниками і торговими мережами заяву щодо цін на основні продукти харчування (борошно, хліб, масло, мʼясо птиці, яйця, цукор). Відомство зазначило, що «Рітейлери України», «Союз птахівників України», «Укроліяпром», «Укрцукор», «Борошномели України», «Всеукраїнська асоціація пекарів», обʼєднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» і Європейська Бізнес Асоціація зробили публічні заяви про прийняття необхідних заходів для стабілізації цін на продтовари соціального сегмента.

Мінекономіки нагадало про видачу ліцензій на початку березня на імпорт 120 тис. тонн цукру-сирцю, що становить 10% річного внутрішнього споживання. Відомство уточнило, що розглядає питання видачі ліцензій на імпорт додаткових 50 тис. тонн цукру-сирцю, крім завезених в лютому-березні 40 тис. тонн цукру за нульовою ставкою мита відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

Крім того, міністерство повідомило про розширення програм держпідтримки для стимулювання виробництва гречки і картоплі шляхом виділення бюджетних субсидій аграріям з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь для гречки, і підтримку виробників картоплі. Мінекономіки уточнило, що дана програма дозволить стабілізувати ціни на ці продукти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або