All Retail
Опубліковано

Молоко і молочні продукти фальсифікують найчастіше — Держспоживслужба

Теги:
сир
молочна продукція
Фото:
https://zakaz.ua

Найчастіше фальсифікували серед харчових продуктів в першому кварталі 2021 року молоко і молочні продукти (особливо вершкове масло), а найпоширеніше порушення при виробництві вершкового масла — наявність жирів немолочного походження, повідомила Державна служба України з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів на сайті в понеділок.

За даними відомства, другий поширений тип порушень в нинішньому році — невідповідність маркування харчових продуктів.

Держспоживслужба уточнила, що з початку року провела 85 планових та 2,9 тис. позапланових перевірок. За їх підсумками з обігу вилучено понад 31 тонни продуктів, в тому числі 6 тонн молока та молочних продуктів; 4,7 тонн риби; 3,3 тонни мʼяса птиці; 2 тонни мʼяса та мʼясопродуктів. Відомство прийняло 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів, в правоохоронні органи передало 11 справ і виписало штрафів порушникам на суму понад 1,6 млн грн.

"Продукти харчування, які купують українські споживачі, повинні бути безпечними і відповідати всім законодавчим нормам і вимогам. Ми повинні захистити споживачів. Робота в цьому напрямку буде тільки посилюватися", — підсумувала глава відомства Владислава Магалецька.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або