All Retail
Опубліковано

Оренда МХП логістичного центру «Арктика» у Dragon Capital не призведе до значних змін на ринку курячого мʼяса — АМКУ

Теги:
МХП
курятина
Фото:
delo.ua

Антимонопольний комітет України (АМКУ), котрий дозволив в березні агрохолдингу "МХП" орендувати логістичний центр "Арктика" (Софіївська Борщагівка Київської обл.) У "БЦТ" (Київ), дочірнього підприємства інвесткомпанії Dragon Capital Investments Limited (Кіпр),та вважає, що збільшення складських площ суттєво не вплине на обсяги його виробництва і реалізації.

Найбільший в Україні виробник курятини. Власник компанії — Юрій Косюк

Дана інформація наведена в рішенні АМКУ № 180-р на сайті держрегулятора. Згідно з документом, частка ГРУПИ «МХП» на українському ринку замороженого та охолодженого курячого мʼяса в 2020 році істотно не змінилася в порівнянні з 2018-2019 роками, і склала відповідно 20-25% і 35-40%.

АМКУ уточнив, що основними конкурентами групи компаній «МХП» в 2018-2020 роках на ринку реалізації курячого мʼяса є ТОВ «Комплекс Агромарс» (с.Гаврилівка Київської обл.), ТОВ «Птахокомплекс «Дніпровський» (Нікополь, Дніпропетровської обл.), ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (с. Федорівка, Волинської обл.), ТОВ «Агро-овен» (смт Магдалинівка, Дніпропетровської обл.), ТОВ «Птахокомплекс «Губин» (Луцьк), ФГ «УЛАР» (с. Семенівка Львівській обл.).

Комітет повідомив результати опитування даних компаній, згідно з якими більшість виробників не повʼязують збільшення потужностей зі зберігання курячого мʼяса зі зростанням його виробництва і реалізації.

"Компанія в будь-якому випадку не може виробляти більше, ніж дозволяють її виробничі потужності, і більше, ніж необхідно для того, щоб задовольнити попит", — повідомило ПАТ «Володимир Волинська птахофабрика», цитоване в документі.

Однак, на думку опитаних представників ТОВ «Птахокомплекс «Губин», збільшення потужностей зі зберігання замороженої продукції може привести до зростання виробництва і реалізації курячого мʼяса, оскільки виробник отримує додатковий час для пошуку покупців і можливість формувати великі партії продукції для відвантаження в країни Азії, Африки. Також розширення складських площ дозволяє зберігати продукцію на складах до зростання цін до привабливого рівня.

АМКУ уточнив, що виробництвом курячого мʼяса в групі «МХП» займаються ТОВ «Вінницька птахофабрика», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ПрАТ «Оріль-Лідер», ДП «Перемога Нова» та СТОВ «Старинська птахофабрика», сумарна завантаженість виробничих потужностей на яких перевищує 90%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або