All Retail
Опубліковано

Мінекономіки запропонувало обнулити мито на імпорт 120 тисяч тонн цукру

Теги:
цукор

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пропонує парламенту внести зміни до Митного кодексу, до 1 жовтня 2021 року звільнивши від оподаткування ввізним митом імпорт цукру загальним обсягом 120 тис. тонн, яка зараз становить 50% від його митної вартості.

Проект закону пропонує Верховній Раді доповнити розділ XXI "Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України пунктом 4.4, що передбачає відповідні зміни в оподаткування ввезеного на митну територію України цукру, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, Україна в 2020/2021 маркетинговому році виробила близько 1,1 млн тонн цукру при потребі внутрішнього ринку не менше 1,3 млн тонн через несприятливі погодно-кліматичні умови і скорочення посівних площ цукрових буряків. Обмежена пропозиція цукру на ринку викликала різке зростання цін на даний продукт.

За даними відомства, ця проблема не може бути вирішена за допомогою ринкових механізмів в силу зниження внутрішнього виробництва цукру. У той же час, на думку Мінекономіки, одним з ефективних рішень може бути тимчасове обнулення ввізного мита імпорту цукру в Україну для стабілізації ситуації — ввезення 120 тис. тонн цукру білого до 1 жовтня 2021 року зменшить ажіотажний попит на нього на внутрішньому ринку.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або