All Retail
Опубліковано

Експорт українського зерна в Китай досяг 10 мільйонів тонн, — УЗА

Теги:
експорт зернових
Фото:
ukragroconsult.com

За поточний зерновий сезон Україна експортувала в Китай близько 10 млн тонн зернових.

Про це заявив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов після підписання меморандуму про стратегічну співпрацю між асоціацією та робочим комітетом Китайської асоціації малих і середніх підприємств, повідомляє прес-служба УЗА.

Горбачов підкреслив, що Китай є важливим торговим партнером для України і одним з найбільших покупців українського зерна.

"На сьогоднішній день в поточному зерновому сезоні Україна експортувала в Китай близько 10 млн тонн зерна і потенційно могла б з часом збільшити показник експорту в 2-3 рази. На сьогоднішній день левову частку експорту зерна в Китай становить кукурудза і ячмінь. І для відкриття ринку Китаю для української пшениці, сорго, гороху та інших культур потрібно підписати відповідні міждержавні фітосанітарні протоколи ", — сказав він.

Також глава УЗА додав, що Україна відкрита до співпраці і розвитку торгівлі між країнами для зростання їх добробуту і процвітання.

Відзначається, що сторони також домовилися створити китайсько-українську Раду з міжнародного співробітництва в аграрній галузі для реалізації спільних аграрних проектів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або