All Retail
Опубліковано

Експорт зернових і олійних скоротиться майже в півтора рази, — УЗА

Теги:
зернові
Фото:
tripoli.land

Українська зернова асоціація не бачить передумов для перевищення в поточному сезоні граничних обсягів експорту, зазначених в додатках до Меморандуму між Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства і учасниками ринку, так як темпи експорту зерна значно нижчі за торішні показники, що обумовлено конʼюнктурою світових ринків.

Про це йдеться в повідомленні Української зернової асоціації.

Станом на 26 квітня 2021 р. за даними Державної фіскальної служби експорт зерна на 12 млн тонн відстає від показників минулого сезону, склавши 37,9 млн тонн. Зокрема, пшениці експортовано 14,8 млн тонн, що на 22% менше, ніж на аналогічну дату минулого сезону, а кукурудзи — на 29% менше, 18,36 млн т.

УЗА очікує, що експорт пшениці в поточному сезоні не перевищить 16 млн тонн, що значно нижче обсягу зазначеного в додатку до Меморандуму в розмірі 17,5 млн тонн. Експорт кукурудзи в поточному сезоні не перевищить 22 млн тонн, що теж нижче граничного обсягу визначеного в додатку до Меморандуму — 24 млн тонн.

В цілому експорт зернових і олійних в 2020/2021 МР за оцінками УЗА складе 46,8 млн тонн у порівнянні з 62 млн тонн експорту в рекордному 2019/2020 МР.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або