All Retail
Опубліковано

Гендиректор "Укрпошти" прогнозує збиток в 700 млн грн у 2021 році в разі відмови держрегулятора підвищити тарифи

Теги:
укрпошта
Фото:
БізнесЦензор

Державний поштовий оператор АТ "Укрпошта" може отримати 700 млн грн збитку за підсумками 2021 року в разі, якщо державний регулятор відмовиться привести тарифи у відповідність з ростом ринкових цін.

«Чи може компанія, коли тарифи на авіаперевезення зросли в 3-4 рази, мінімальна зарплата на 25-37%, паливо, оренда, комуналка на 20-60% — працювати за тарифами 2020 року? Може, правда, тоді лінія незмінного тарифу буде нагадувати рівну "лінію смерті" на моніторі кардіограми», — написав на своїй сторінці в Facebook гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Він зазначив, що якщо тарифи на доставку пенсій були підвищені на 11% з 1 квітня 2021 року, то тарифи на листи залишаються на рівні 2020 року.

Він також нагадав, що держрегулятор запропонував «Укрпошті» підвищити тарифи на доставку листів на 10% з 1 липня (або 5% за рік), що при зростанні витрат на 30-40% залишить компанію збитковою.

«Якщо тарифи залишаться такими як зараз, і постанова Кабміну № 277 щодо примусового переведення пенсіонерів в банк залишиться в силі, то, крім стресу і проблем для більш 2 млн пенсіонерів, і звільнення більше 14 тис. співробітників, «Укрпошта» закінчить рік з понад 700 млн грн збитку. А з цим закінчиться й історія успішної реформи в державному секторі», — заявив гендиректор «Укрпошти».

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або