All Retail
Опубліковано

Стрімке зростання цін на тепличні огірки триває

Теги:
овочі
Фото:
east-fruit.com

Оптові партії огірків з місцевих тепличних комбінатів в Україні надходять у продаж в середньому по $ 1,84/кг, тоді як ще в кінці минулого тижня середній рівень цін на дану продукцію не перевищував позначку в $ 1,50/кг.

Про це повідомляє EastFruit.

Основною причиною стрімкого зростання цін на огірки в Україні аналітики називають погодні умови, а саме досить холодну першу половину весни поточного року з низькими температурами повітря, частими дощами і недавнім снігопадом.

За словами виробників, погода негативно позначилася на вегетації рослин, і на ринок надходили малообʼємні партії продукції нової сівозміни. При цьому продавцям вдавалося без проблем підвищувати відпускні ціни, незважаючи на стриманий попит з боку покупців.

За прогнозами експертів, ринкова ситуація в найближчі дні може кардинально змінитися, так як з середини поточного тижня погодні умови на більшій території України нормалізуються, а температура повітря підвищується.

«Таким чином, пропозиція тепличних огірків на ринку може стрімко зрости вже до найближчих вихідних, і, виходячи з цього, можна припустити, що пік оптових цін на огірки нинішнього обороту в Україні вже пройдено», — відзначають аналітики.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або