All Retail
Опубліковано

Капуста продовжує дорожчати

Теги:
овочі
Фото:
RAU

Ціни на торішню білокачанну капусту в Україні продовжують впевнено зростати — за тиждень піднялися більш ніж на третину.

Головним фактором подорожчання, за словами гравців ринку, виступає сезонне виснаження запасів цієї продукції на тлі досить високого попиту, повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» .

З огляду на стрімке зниження запасів білокачанної капусти в господарствах, українські виробники почали стримувати продаж якісної продукції, що в свою чергу призвело до чергового подорожчання в даному сегменті. У підсумку, на вчорашній день продажі білокачанної капусти врожаю 2020 р здійснюються в межах 6-10 грн/кг ($ 0,22-0,36/кг), що в середньому на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Відзначається, що поточні ціни на білокачанну капусту в Україні вже в середньому в 3 рази вищі, ніж в аналогічний минулорічний період. Нагадаємо, що в аналогічний період попереднього сезону ціни на дану продукцію варіювалися в межах 2-3,5 грн/кг ($ 0,07-0,13/кг).

«При цьому ключові гравці ринку не виключають, що на початку наступного тижня ціни на торішню білокачанну капусту можуть вирости ще більше», — уточнюють аналітики.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або