У весняний локдаун закрилося 14% ресторанів в Україні
- Фото:
- Економічна правда
За період весняного локдауна кількість працюючих ресторанів в Україні скоротилася на 14%, оборот працюючих закладів громадського харчування зменшився на 12%.
Про це повідомляє Opendatabot.
В кінці березня в Києві, Львові та Одесі був введений локдаун, що завершився в кінці квітня. В умовах обмежень «червоної зони» ресторани могли працювати тільки на винос. У деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже в кінці квітня спостерігалося незначне зростання кількості працюючих ресторанів.
На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період сектору відновитися не вдалося: відкрилося тільки 2% ресторанів, а їх оборот виріс на 2%, уточнюють в Opendatabot.