All Retail
Опубліковано

В Україні продажі одягу скоротилися на 58% за рік, а побутової техніки — на 15%

Теги:
побутова техніка і електроніка
Фото:
stroikairemont.com

Загальне падіння продемонстрували всі види роздрібної торгівлі. Винятком стали продукти харчування, продажі яких зросли на 5% за рік.

Такі дані наводить дашборд q.rating.zone, який обʼєднує статистичні дані з офіційних джерел державних органів влади, які показують стан української економіки в період карантину.

Зокрема, тут можна відстежити стан роздрібної торгівлі в різні періоди карантину по різним сегментам товарів. Останні цифри статистики представлені на 1 квітня, тобто станом на 433 день карантину.

Так, загальні обсяги продажів продуктів харчування через касовий апарат у квітні склали 13,5 млрд грн, що на 5% більше, ніж у 2020 році. Менше стали витрачатися українці на електроніку і побутову техніку — загальні обсяги квітня досягли 1,3 млрд грн, що на 12% менше, ніж в попередній період.

Значно впали продажі одягу і взуття в Україні — до 0,3 млрд грн, що на 56% менше навіть карантинного квітня 2020. Падіння продемонстрували, в тому числі, товари для дому і будівництва — мінус 14% при сумі 2,6 млрд грн загальних продажів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або