All Retail
Опубліковано

В Україні відкрито сезон полуниці

Теги:
полуниця
Фото:
https://zakaz.ua

Сезон полуниці в Україні офіційно відкритий. В цьому році старт був з запізненням через тривалі низькі температури повітря, проте очікування щодо врожаю ягоди оптимістичні.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

"В Україні виробляється близько 55-60 тис. т полуниці на рік. При цьому, близько 88% виробляється домогосподарствами для задоволення власних потреб і часткової подальшої реалізації на ринках. Відповідно лише 12% полуниці виробляється на підприємствах різних розмірів", — розповідає аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Вона зазначила, що в минулому сезоні обсяги виробництва полуниці були скорочені через заморозки навесні 2020 р, а в цьому році, за станом на середину травня, насадження полуниці не постраждали від заморозків, тому в поточному році очікується більша пропозиція на ринку. Тим більше, що висока ціна на полуницю в минулому році додатково простимулювала виробників збільшити насадження.

"В Україні присутні як експортні, так і імпортні поставки полуниці, але вони відбуваються в різні періоди відповідно до сезонності власного українського виробництва. При цьому експортні поставки полуниці значно перевищують імпортні. Так, в 2020 році було експортовано 2,7 тис.т даної ягоди, при цьому імпортовано 0,6 тис. т. у 2019 різниця була ще більша: 3,9 тис. т проти 0,1 тис. т. Основними покупцями української полуниці були європейські країни, левову частку серед яких займають поставки в Польщу (у 2020 році — 53%) ", — відзначають в УКАБ.

Прогнозується, що протягом найближчих двох тижнів варто очікувати зниження ціни на полуницю в міру збільшення її пропозиції на українському ринку.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або