All Retail
Опубліковано

Безос покине пост глави Amazon 5 липня

Теги:
Amazon
Фото:
https://www.pinterest.com

Енді Джессі змінить Джеффа Безоса на посаді головного виконавчого директора найбільшого в світі інтернет-рітейлера Amazon.com Inc. 5 липня.

Найбільший e-commerce рітейлер світу. Оборот компанії склав 386,1 млрд. Доларів в 2020 р

Про зміну керівництва компанія оголосила ще на початку лютого цього року, однак без конкретної дати.

"Ми вибрали цю дату, тому що вона особливо трепетна для мене", — сказав Безос. Засновник Amazonа пояснив, що рівно 27 років тому саме в цей день 1994 року компанія була зареєстрована.

Джессі, якому зараз 53 роки, в даний час є керівником хмарного сервісу Amazon Web Services (AWS). Він працює в компанії з 1997 року.

Безос, якому 57 років, залишиться виконавчим головою ради директорів компанії. На новій посаді він має намір зосередитися на нових продуктах Amazon і на розробці ініціатив на ранній стадії. Також він розраховує, що у нього зʼявиться більше часу на інші проекти — благодійний фонд Day 1 Fund, екологічний Bezos Earth Fund, аерокосмічний проект Blue Origin, газету The Washington Post.

Котирування акцій Amazon зросли в середу на 0,2%. Ринкова вартість компанії за останні дванадцять місяців збільшилася на 36% і становить зараз $ 1,64 трлн, фондовий індекс Standard & Poorʼs 500 за цей період додав більше 38%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або