All Retail
Опубліковано

Огляд розвитку платіжного ринку України в 2020-му році

Теги:
AR ексклюзив
Euromonitor International
Фото:
All Retail

В останні кілька років український споживач все частіше віддає перевагу сучасним платіжним засобам, в той час як популярність готівкової оплати неухильно падає.

Згідно з оцінкою компанії Euromonitor International, в 2020 році частка карткових транзакцій в грошовому вираженні на ринку споживчих платежів України склала 55%. До порівняння, в 2015 році цей показник становив лише 24%.

2020-ий рік став знаковим для трансформації платіжного ринку через пандемію COVID-19, під час якої багато українців вибирали оплату по карті або телефоном через потенційний ризик зараження, повʼязаного з використанням готівки. В Україні спостерігається значний розрив у споживчих звичках щодо платежів: у великих містах з розвиненою платіжної інфраструктурою домінує безготівкова форма оплати, в той час як у віддалених населених пунктах країни готівка все ще займаює впевнену позицію. Також поведінка споживачів часто залежить від віку: молоді, технологічно просунуті споживачі схильні до використання сучасних способів оплати, в той час як старше покоління зазвичай використовує готівку.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або