All Retail
Опубліковано

Китай звинувачує Nike, H&M і Zara в продажу «шкідливого» одягу для дітей

Теги:
Nike
Zara
Фото:
nn.by

Китайський уряд звинуватило Nike, H&M і Zara в продажу товарів, які можуть бути «шкідливими» для дітей.

Згідно з повідомленнями BBC, на веб-сайті митної адміністрації країни зʼявилося попередження, в якому перераховано 81 товар, імпортований декількома компаніями, в тому числі гігантом спортивного одягу Nike і великими торговими мережами H&M, Zara і Gap.

Названі товари включають девʼять партій бавовняних суконь H&M для дівчаток, які містять «шкідливі» барвники, а також дитячий одяг, імпортовануий в країну від Zara, Nike і Gap.

Китай почав переслідувати іноземні бренди одягу за те, що раніше вони виступили проти китайського бавовни, звинувативши Китай в тому, що члени мусульманськохї уйгурської меншини використовуються в якості примусової праці в регіоні Сіньцзян.

Китай закликав до бойкоту Nike, Adidas, New Balance, Burberry, Puma і Tommy Hilfiger через їх звʼязку з Better Cotton Initiative (BCI), некомерційною групою, яка просуває стійке виробництво бавовни. BCI заявив в жовтні, що призупинив діяльність в Сіньцзяні, а також ліцензування бавовни в регіоні через звинувачення в примусовій праці.

Nike і H&M висловили стурбованість повідомленнями про те, що уйгурів змушують збирати бавовну в Сіньцзяні, а H&M закрила свій флагманський магазин в Шанхаї.

Товари H&M вже не можна купити в онлайні в Китаї, і споживачі не можуть викликати таксі до магазинів бренду за допомогою програми. Китайські знаменитості також розірвали звʼязки з брендами, які брали участь в негативній реакції на бавовну з Сіньцзяну, а технічний гігант Tencent вирішив припинити співпрацю з Burberry. Замість того, щоб зосередитися на міжнародних рітейлерах, Китай воліє просувати вітчизняні бренди.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або