All Retail
Опубліковано

В Україні створять Стратегію продовольчої безпеки до 2030 року

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
glavred.info

В Україні розробили проект розпорядження Кабінету міністрів України «Про схвалення Стратегії продовольчої безпеки на період до 2030 року».

Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

«Стратегія спрямована на визначення пріоритетів у сфері продовольчої безпеки як складової національної безпеки держави, формування напрямків і способів їх досягнення, а також формування у всіх зацікавлених сторін розуміння важливості запобігання голоду і недоїдання найбільш вразливих верств населення», — розповіла голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Стратегія передбачатиме:

- створення системи національного і регіонального моніторингу продовольчої безпеки для виявлення та раннього попередження продовольчої загрози;

- розробку і впровадження плану дій забезпечення населення харчовими продуктами в умовах надзвичайних ситуацій;

- заходи з розвитку сталого сільськогосподарського виробництва;

- диверсифікацію виробництва;

- створення стійких виробничо-збутових систем.

За словами Владислави Магалецької, поки Україна продовжує впроваджувати національну систему контролю за якістю та безпекою харчових продуктів, яка буде еквівалентна системі Європейського Союзу, засновану на важливому принципі забезпечення контролю "від поля до столу".

"Результат цього напрямку євроінтеграції можна побачити вже сьогодні: це і зростання обсягів торгівлі між Україною та ЄС аграрною та харчовою продукцією, і динамічне зростання кількості підприємств, що мають дозвіл на експорт в ЄС, і підвищення рівня якості українських харчових продуктів", — зазначають у відомстві .

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або