All Retail
Опубліковано

Засновник Amazon анонсував свій політ в космос в 2021 році

Засновник Amazon Джефф Безос і його молодший брат Марк відправляться в космос на першому пасажирському рейсі корабля New Shepard, побудованого космічною компанією Blue Origin.

Про запуск мільярдер повідомив в своєму Instagram.

"З пʼяти років я мріяв вирушити в космос. 20 липня я відправлюся в цю подорож зі своїм братом. Найбільша пригода з моїм кращим другом", — написав Безос.

Разом з братами в космос відправиться переможець онлайн-аукціону, який виграв квиток на корабель. Станом на ранок понеділка вартість квитків досягла 2,8 мільйона доларів, пише CNN. Передбачувана дата завершення торгів — 12 червня.

Якщо все піде за планом, Безос стане першим власником космічної компанії, що побував у космосі, повідомив телеканал. Британський мільярдер Річард Бренсон, чия компанія Virgin Galactic є прямим конкурентом Blue Origin, також планує космічний політ в 2021 році, але точна дата поки невідома.

New Shepard може доставити в космос до шести осіб. Корабель призначений для суборбітальних польотів на висоту трохи більше 100 кілометрів. Пасажири проведуть кілька хвилин в невагомості, а потім повернуться на Землю. Корабель вже провів більше десятка успішних тестових польотів без пасажирів, в тому числі один в квітні.

Virgin Galactic провела успішний випробувальний політ SpaceShipTwo Unity в травні. Розгінний літак VMS Eve підняв його на висоту понад 13,7 км, після чого корабель полетів самостійно. Virgin Galactic залишається провести три випробувальних польоти до першого комерційного запуску.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або