All Retail
Опубліковано

Україна покрила дефіцит цукру за рахунок імпорту

Теги:
цукор
Фото:
agropolit.com

Україна в травні 2021 р імпортувала 60 тис. т цукру-сирцю, перекривши дефіцит цукру на внутрішньому ринку.

Про це з посиланням на дані Державної митної служби повідомляє асоціація "Український клуб аграрного бізнесу".

Як зазначається, через скорочення посівних площ з одночасним зниженням врожайності цукрових буряків в минулому році відбулося зниження обсягів виробництва і пропозиції цукру на внутрішньому ринку на сезон 2020/21 і зростання цін. За даними Держстату, з початку 2021 р нестача запасів на складах становила близько 148 тис. т цукру.

"На сьогоднішній день цей потенційний дефіцит вже майже покритий за рахунок імпортних поставок. Так, на початку 2021 року в країну було ввезено 40 тис. т безмитного білого цукру з ЄС в рамках угоди про асоціацію Україна-ЄС. Також був використаний механізм імпорту по відповідним ліцензіям цукру-сирцю в межах встановленої квоти до 260 тис. т: Україна імпортувала 60 тис. т цукру-сирцю в травні 2021 р який надійшов з Бразилії — основного виробника і постачальника цукру з тростини на глобальному ринку. Крім того, до кінця червня очікується поставка ще однієї партії в 27 тис. т сировини ", — відзначили в УКАБ.

Як результат, цінових стрибків на українському ринку цукру не передбачається, оскільки Україна змогла перекрити дефіцит сировини імпортом.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або