All Retail
Опубліковано

Українська соняшникова олія за тиждень подешевшала на 100 $/т

Теги:
соняшникова олія
Фото:
24tv.ua

Стабілізація цін на рослинні олії на світових ринках і різке падіння цін на українську соняшникову олію відразу активізували попит з боку імпортерів.

Про це повідомляє GrainTrade.

Як зазначається, на днях державний єгипетський оператор GASC на міжнародному тендері придбав 100 тис. т рослинних олій з поставкою в серпні, зокрема: 60 тис. т імпортної соєвої олії за ціною 1 300 $/т CFR, яка на 44 $/т вище, ніж на попередньому тендері; 40 тис. т соняшникової олії за ціною 1 368 $/т CFR, яка на 222 $/т нижче, ніж на торгах 8 травня.

«Різке зниження цін на українську соняшникову олію стало наслідком кризи на вітчизняному ринку, коли більшість переробників через падіння попиту з боку Індії на тлі посилення пандемії зіткнулася з проблемами реалізації запасів соняшникової олії, виготовленої з дорогої сировини», — пояснили експерти.

Ціни на українську соняшникову олію з поставкою в червні — серпні впали за тиждень з 1400-1450 до 1300-1350 $/т FOB, однак покупців цікавить тільки олію з нового врожаю, яку пропонують по 1200-1230 $/т FOB з постачанням в 4 кварталі.

На біржі в Малайзії після вихідного понеділка серпневі фʼючерси на пальмову олію вчора знизилися на 2% до 4049 рінггітів/т або 983 $/т на тлі збільшення виробництва і кінцевих запасів, а також слідом за падінням СВОТ і біржі в Даляні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або