All Retail
Опубліковано

Роздрібна торгівля в США відновлюється рекордними темпами

Теги:
США
Фото:
lenta.ua

Хоча початкові прогнози відновлення ринку були дуже обережними, бажання покупців повернутися в магазини показує, що все станеться набагато швидше.

Експерти NRF, оцінюючи те, що відбувається, значно поліпшили прогнози, заявивши, що ринок не просто відновиться, а зробить це швидко. Більш того, повідомляється, що в останній раз таке зростання спостерігалося в 1984 році.

Організація вважає, що роздрібні продажі виростуть на 10,5-13,5% у 2021 році до 4,44-4,56 трильйона доларів. Для порівняння, загальний обсяг роздрібних продажів склав 4,02 трильйона доларів в 2020 році і 3,76 трильйона доларів в 2019 році. Раніше NRF робила набагато скромніші прогнози зростання — близько 6,5-8,2 відсотка, або 4,33 трильйона доларів.

Федерація також поліпшила свій річний прогноз зростання ВВП приблизно до 7%, що є помітним поліпшенням у порівнянні з раніше очікуваними 4,4-5%. Було заявлено, що в цьому фінансовому кварталі обсяг виробництва повернеться до рівня, що передував пандемії.

За словами головного економіста NRF Джека Кляйнхенца, багато в чому це повʼязано з урядовими стимулами, які підігрівали інтерес споживачів до здійснення покупок.

Багато великих рітейлерів, в тому числі Walmart, Leviʼs і Macyʼs, повторили прогнози NRF, недавно повідомивши про успішний перший кварталі\ і поліпшивши свої прогнози на рік. На їхню думку, це не короткостроковий сплеск інтересу споживачів, а, скоріше, нова тенденція.

Однак, незважаючи на райдужні перспективи, галузь роздрібної торгівлі країни стикається з проблемами, включаючи інфляцію, завантаженість портів і брак робочої сили. За даними Міністерства торгівлі США, зростання роздрібних продажів в США зупинилося в квітні після стрибка на 10,7% в березні. Дані за травень поки не розголошуються.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або