All Retail
Опубліковано

Ціни на курятину та яйця зросли за рік на третину, — Держстат

Теги:
FMCG
ціни на продукти харчування
Фото:
infoindustria.com.ua

З травня 2020 року по травень 2021 року в Україні подорожчали всі продукти тваринного походження.

Про це повідомляє Державна служба статистики, передає Укрінформ.

У травні 2021 року сало в середньому по Україні продавалося по 83,77 грн за кг (на 12,8% дорожче, ніж в травні 2020 року); яловичина — по 160,3 грн за кг (на 13,1% дорожче); свинина — по 120,63 грн за кг (на 0,5% дорожче); ковбаса варена першого сорту — по 110,16 грн за кг (на 9,7% дорожче); морожена риба — по 83,34 грн за кг (на 4,2% дорожче); яйця — по 26,24 грн за десяток (на 37,7% дорожче); куряче філе — по 106,92 грн за кг (на 32,4% дорожче); курятина в тушках — по 67,25 грн за кг (на 35,6% дорожче).

Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло в ціні на 5,4% (до 26,44 грн за кг); сири мʼякі жирні — на 8,3% (до 116,52 грн за кг); сметана жирністю до 15% — на 9,9% (до 67,88 грн за кг); вершкове масло — на 8,7% (до 46,61 грн за 200 г).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або