All Retail
Опубліковано

Мінекономіки ввело європейську практику маркування мʼяса, оливкової олії і меду

Теги:
FMCG
Фото:
AgroPortal

Міністерство економіки впроваджує європейську практику маркування окремих видів мʼяса, а також оливкової олії і меду.

Відповідний наказ від 1 квітня 2021 року № 679 набув чинності 18 травня і буде введений в дію через три роки.

Наказ встановлює правила вказівки «країни походження» або «місця походження» у маркуванні:

  • мʼяса великої рогатої худоби;
  • свинини;
  • баранини і козлятини;
  • їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
  • мʼяса і їстівних субпродуктів свійської птиці;
  • меду;
  • необробленої оливкової олії (virgin olive oil) та оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).

Проект наказу розроблено на основі вимог 5 актів, що наближує Україну до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським союзом.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або