All Retail
Опубліковано

USDA прогнозує падіння виробництва яблук в світі: названа причина

Теги:
яблука
Фото:
УНН

Світове виробництво яблук в 2020/21 МР скоротиться на 3,6 млн т до 75,9 млн т.

Серйозне зниження врожаю стане наслідком весняних заморозків, які вплинули на північно-західні провінції Китаю, повідомляє Міністерство сільського господарства США (USDA).

Також прогнозується зниження обсягів загальносвітової торгівлі через скорочення експортних поставок ЄС і США.

Виробництво в Китаї орієнтовно впаде на 1,9 млн т і складе 40,5 млн т. Проте південний схід країни забезпечить достатній обсяг низькосортних фруктів.

За прогнозами USDA, імпорт знизиться більш ніж на 30 тис. т до 70 тис. т, оскільки COVID-19 привів до логістичних збоїв, викликавши обережніші закупівлі з боку імпортерів.

Очікується, що виробництво в ЄС зросте більш ніж на 500 тис. т до 12,2 млн т, оскільки збільшення поставок у порівнянні з минулим роком в некомерційних садах більш ніж компенсує втрати в комерційних садах, які постраждали від погодних умов.

Прогнозується, що експорт знизиться на 135 тис. т до 880 тис. т через скорочення комерційних поставок, в той час як очікується також зниження імпорту до 460 тис. т.

Виробництво в Туреччині зросте майже на 700 тис. т до 4,3 млн т, незважаючи на град в Кайсері і провінції Іспарта, найбільшої з виробництва яблук.

USDA прогнозує в цілому хороші умови вирощування і посадки нових сортів, тільки що були запроваджені.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або