All Retail
Опубліковано

Українських виробників хочуть зобовʼязати вітамінізувати борошно

Теги:
зернові культури
Фото:
ukrhealth.net

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону «Про фортифікацію борошна» (№5657), який пропонує встановити обовʼязкове збагачення борошна фолієвою кислотою.

Про це йдеться в повідомленні союзу "Борошномели України".

У пояснювальній записці повідомляється, що в обовʼязковому порядку пшеничне борошно вищого і першого сортів повинне збагачуватися фолієвою кислотою.

Для підприємств, які виробляють понад 150 т борошна на добу, згідно з документом, вимога обовʼязкового збагачення мікроелементом вводиться з 1 січня 2022 р 50-150 т на добу — з 1 липня 2022 р менше 50 т на добу — з 1 січня 2023 м

Автори законопроекту посилаються на досвід інших країн, де фортифікація борошна мікронутрієнтів стала звичайною практикою (це близько 80 країн). Серед таких названі США, Німеччина, Великобританія, Канада, Франція, Чилі, Угорщина та інші. У цих країнах дефіцит фолієвої кислоти у населення намагаються подолати, збагачуючи борошно та інші продукти харчування аналогом вітаміну В9.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або