All Retail
Опубліковано

Іспанія почала антимонопольне розслідування відносно Amazon і Apple

Теги:
Apple
Amazon

Національна комісія з ринків і конкуренції Іспанії (CNMC) розслідує можливі антиконкурентні дії з боку американських технологічних гігантів Amazon.com Inc. і Apple Inc. в області онлайн-продажів електронних товарів і надання маркетингових послуг стороннім рітейлерам.

У заяві CNMC, витяги з якого наводить видання The Wall Street Journal, йдеться, що відомство порушило дисциплінарне провадження стосовно компаній в звʼязку з передбачуваною антиконкурентною поведінкою, яке включає в себе торгові обмеження на веб-сайті Amazon в Іспанії для роздрібних продажів товарів Apple третіми особами і деяку рекламу конкуруючої продукції Apple.

"Розслідується поведінка може обмежувати конкуренцію в області продажу електронної продукції через інтернет і надання маркетингових послуг стороннім рітейлерам за допомогою онлайн-платформ в Іспанії", — йдеться в заяві CNMC.

Розслідування планується завершити протягом 18 місяців.

Amazon повідомила WSJ, що має намір в повній мірі співпрацювати з відомством в рамках цього розслідування. Представники Apple в Іспанії не відповіли на запит про коментар.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або