All Retail
Опубліковано

Amazon зареєстрував дочірню компанію в Україні

Теги:
Amazon

Американська корпорація Amazon зареєструвала юридичну особу в Україні.

Згідно з даними держреєстрів, дочірня компанія була зареєстрована в грудні 2020 року, звернуло увагу галузеве видання ain.ua.

За даними джерела видання, зареєструвався в Україні один з підрозділів Amazon, що відповідає за хмарні послуги — AWS, чий дохід у 2020 році склав близько $ 45 млрд.

Йдеться про компанії ТОВ "Амазон Дата Сервісес Україна". Директор представництва — Денис Головатюк. Основний вид діяльності компанії: КВЕД 63.11 — обробка даних, розміщення інформації на веб-вузлах і повʼязана з ними діяльність. Його часто як основний або супутній вибирають інтернет-бізнеси.

Кінцевим бенефіціаром компанії значиться А100 РОУ ІНК. або ж A100 Row, Inc., яка імовірно є одним з юросіб Amazon, зареєстрованим в Делавері.

У 2019 Amazon запускала підрозділ в Естонії і Латвії з подібною назвою: Amazon Data Services Estonia і Amazon Data Centre Latvia, і вони також були зареєстровані на A100 Row Inc. Підрозділи компанії в інших країнах також називаються так само, наприклад, Amazon Data Services India або Amazon Data Services Czech Republic.

При цьому, "Амазон Дата Сервісес Україна» не зареєстрована як платник ПДВ, і за 2020 рік у неї, за даними податкової, немає доходів і прибутку.

За даними видання, компанія Amazon не буде запускати в Україні свій e-commerce, основна мета реєстрації компанії в Україні — популяризація AWS.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або