All Retail
Опубліковано

ФАО прогнозує стійке підвищення продуктивності

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
unn.com.ua

Щоб прогодувати населення планети, яке до 2030 року має досягти 8,5 млрд чоловік, в першу чергу необхідно на стійких засадах домогтися підвищення продуктивності.

Про це повідомляється в новій доповіді продовольчої і сільськогосподарської організації Обʼєднаних Націй (ФАО) та Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

"Очікуване на 20-30 рік зростання виробництва світового рослинництва буде досягнуто на 87% за рахунок підвищення врожайності, на 6% — за рахунок введення в оборот нових земель, на 7% — за рахунок підвищення інтенсивності землеробства. Точно так же в першу чергу за рахунок підвищення продуктивності буде забезпечене очікуване зростання виробництва продукції тваринництва та рибного господарства. При цьому, однак, очікується, що в країнах з ринковою економікою і країнах з низьким рівнем доходу одним з найбільш важливих факторів росту виробництва продукції тваринництва стане збільшення поголівʼя ", — наголошується в документі .

"Перед нами відкривається унікальна можливість направити розвиток агропродовольчого сектору по шляху стійкості, ефективності і несприйнятливості до зовнішніх впливів ... Якщо не буде докладено додаткові зусилля, досягти нульового голоду не вдасться, а обсяг викидів парникових газів в сільському господарстві буде збільшуватися ... Завдання перетворення агропродовольчих систем носить невідкладний характер ", — відзначили у вступі до прогнозу генеральний секретар ОЕСР Матіас Кормань і генеральний директор ФАО Цюй Дунʼюй.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або