All Retail
Опубліковано

Lidl відкриває супермаркет з нейтральним енергоспоживанням в Нідерландах

Теги:
Lidl

У середу Lidl відкрила «найбільш екологічний супермаркет Нідерландів» в місті Алмере. Магазин не тільки енергетично нейтральний і не має викидів CO2, але і побудований з екологічно чистих матеріалів круглого перетину.

Екологічний супермаркет, побудований в зеленому районі Алмере-Остерволд, зводить до мінімуму вплив на навколишнє середовище за рахунок використання екологічно чистих матеріалів круглого перетину. При будівництві було використано багато дерева. 90% установок є розбірними і/або багаторазовими, а всі відходи на складі повторно використовуються або переробляються.

Німецька мережа дискаунтерів, яка представлена більш ніж 12 000 обʼєктами в Європі і США.

Магазин не підключений до каналізації або газової мережі. Вся енергія надходить від 1566 сонячних панелей в парку, на даху і на навісах. Клієнти можуть безкоштовно заряджати свої автомобілі або електричні велосипеди.

Зелена зона

Lidl компенсує слід CO2 за рахунок зеленої зони площею 14 323 м² навколо будівлі. Дощова вода збирається для поповнення ставків на ділянці. Освітня стежка інформує споживачів про ініціативи Lidl по відношенню до людей, тварин і навколишнього середовища.

Це не перший екологічний супермаркет Lidl в Нідерландах: у вересні 2019 року рітейлер вже відкрив Lidl Zero в Вурдене: це був перший супермаркет з циркуляцією енергії в країні. Крім того, дискаунтер тестує концепції екологічно безпечних магазинів в інших країнах.

Наприклад, на початку 2019 року в шведському місті Сигтуна на північ від Стокгольма відкрився екологічний магазин. Він також був побудований з екологічно чистих матеріалів, має зелений дах з сонячними батареями і зарядні станції для електромобілів і велосипедів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або