All Retail
Опубліковано

Мінекономіки засудило застосування максимальних санкцій до "Нова Пошта"

Теги:
Нова Пошта
Фото:
delo.ua

Міністерство економіки засудило застосування до ТОВ "Нова Пошта" максимальних санкцій, оскільки це порушує вимоги закону про основні засади державного нагляду і контролю, а також заявило про намір провести службову перевірку.

«Міністерство засуджує такий підхід до розрахунку штрафів, оскільки він є субʼєктивним, і вважає його неприпустимим. Зазначена ситуація буде ретельно вивчена і проведена службова перевірка. Регулюючі державні органи повинні захищати права споживачів, але штраф повинен бути пропорційним порушенню», -повідомляють на сайті відомства в пʼятницю.

Міністерство економіки вказало, що застосування до компанії максимальних санкцій порушує вимоги закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а саме принцип пропорційності порушення і покарання.

Міністерство також вказало, що для усунення фактора субʼєктивної складової при визначенні рівня штрафів за аналогічні порушення Мінекономіки розробило законопроект про встановлення фіксованої суми таких штрафів.

Як повідомлялося, «Нова Пошта» подала до суду на Державну споживчу службу в Харківській області за накладення необгрунтовано великого штрафу після проведення перевірки за скаргою клієнта через пошкодження посилки на 500 грн.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або