All Retail
Опубліковано

Шмигаль: товарообіг з РФ впав майже в 6 разів з 2015 року

Теги:
експорт
імпорт
Фото:
golos.com.ua

За останні шість років обсяг торгівлі з Росії зменшився практично в шість разів, повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

«Фактично за останні шість років обсяг торгівлі з Росії зменшився практично в шість разів, з 37 до 7 млрд щорічний обсяг. Йде поступове зниження товарообігу між Росією і Україною. У той же час, товарообіг з Європою виріс до більш ніж 40%, це зростання більш ніж в пʼять разів. Відбувається заміщення ринків, і Україна сьогодні вчиться виробляти якіснішу продукцію за європейськими стандартами, і це відповідає вектору нашого розвитку», — сказав Шмигаль на спільній прес-конференції з віце-президентом Європейської Комісії Марошем Шефчовичем в Києві у вівторок, відповідаючи на питання агентства «Інтерфакс-Україна», який обсяг українського експорту зачепила недавня заборона Росії на ввезення з України ряду продукції і якою буде відповідь уряду.

Премʼєр додав, що мова не йде про «торговельні війни», йде природна переорієнтація ринку України на ринок Європи та інших країн.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або