All Retail
Опубліковано

Українська органічна лохина виходить на ринок Скандинавії

Теги:
ягоди
Фото:
east-fruit.com

Українські виробники лохини досить оптимістично налаштовані щодо поточного сезону, незважаючи на нетипові погодні умови навесні і в першій половині літа.

Деякі з них навіть планують підкорювати нові зовнішні ринки збуту, йдеться в повідомленні асоціації "Ягідництво України".

Як зазначається, зараз сезон збору врожаю лохини в господарствах України вже в самому розпалі. За словами керівника BigBlue Organic Blueberry Farm Олега Науменка, нинішній сезон обіцяє бути набагато кращим, ніж в минулому році. У 2020 році через погодні негаразди і заморозки українські фермери втратили значну частину врожаю лохини. Наприклад, в BigBlue Organic Blueberry Farm виробництво впало на 60%, тоді як в цьому році втрати в господарстві не перевищують 10%.

Щодо реалізації продукції, в цьому році господарство планує зосередити увагу на зарубіжних компаніях, адже тренд на органічну продукцію продовжує набирати обертів по всьому світу. Зокрема в Британії і Нідерландах відсоток органічної продукції вже становить 5%, а в Німеччині досягає 15%.

Зараз компанія домовляється про постачання першої пробної партії органічної лохини в Скандинавію.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або