All Retail
Опубліковано

В Україні вартість малини вища, ніж середня багаторічна

Теги:
ягоди
Фото:
agroportal.ua

В Україні лохина, в залежності від регіону, втратила за чотири дні 40% в ціні, а вартість малини вища, ніж середня багаторічна.

Про це в коментарі кореспонденту УНН розповів заступник директора з наукової роботи інституту садівництва Національної академії аграрних наук України, кандидат сільськогосподарських наук Олександр Ярещенко.

"Лохина, сезон якої всього кілька днів як почався, в залежності від регіонів, втратила буквально за чотири дні 40% в ціні. Тобто досить масова пропозиція. Плюс наклалися погодні умови, які дуже прискорили дозрівання ранніх, середньоранніх сортів. тобто стерлася чітка межа між різними за термінами дозрівання сортами. Вони почали дозрівати пізніше звичайного, але набагато дружніше і тому пропозиція на ринку почала зростати різко ", — зазначив експерт.

Ярещенко зазначив, що вартість малини поки вища, ніж середня багаторічна.

"Вона тримається в ціні і її ціна вища, ніж середня багаторічна. Навіть на переробку там в районі 60-64 грн приймається. За кілограм це дуже хороша ціна. По смородині поки ситуація теж хороша. Пропозиції її на ринку великої немає. Тому ціна на смородину досить висока ", — сказав Ярещенко.

Крім того, він зазначив, що бажання супермаркетів заробити швидко і багато негативно позначається на ринку.

"Супермаркети, не всі, але є випадки, коли вони самі посилюють ситуацію, коли вхідна ціна супермаркетів, умовно кажучи, 150 грн за кілограм, а її виставляють за 500 грн в роздрібному продажі. Створюється сильний контраст цін в роздрібних мережах і на ринках. Тому бажання супермаркетів заробити швидко і багато негативно відбивається на ринку ", — розповів Ярещенко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або