All Retail
Опубліковано

Білорусь заборонила вивезення гречки та пшеничного борошна

Теги:
Гречка
Фото:
24tv.ua

Уряд Білорусі ввело заборону на вивезення гречки та пшеничного борошна.

Це передбачено постановою Радміну № 412 «Про введення тимчасової заборони на вивезення окремих видів товарів», повідомляє Національний правової інтернет-портал країни, передає Інтерфакс-Україна.

"Згідно з документом, встановлено тимчасову заборону на вивезення: за межі Республіки Білорусь в держави-члени ЄАЕС борошна з пшениці і полби, крупи грубого помелу з гречки, гречаного зерна обсушеного, готових харчових продуктів з гречки незалежно від країни походження зазначених товарів; за межі митної території ЄАЕС в Республіці Білорусь в держави, які не є державами-членами ЄАЕС, товарів, поміщених під митні процедури експорту, тимчасового вивезення, переробки за межами митної території та реекспорту (митні процедури) ", — йдеться в повідомленні.

Тимчасова заборона на вивіз також поширюється на товари, які поміщені під митні процедури в Білорусі до вступу в силу цієї постанови, але фактичне вивезення яких за межі республіки здійснюється після вступу в силу цієї постанови.

Заборона не поширюється на товари, що вивозяться для надання міжнародної гуманітарної допомоги і як припасів, що переміщуються транзитом.

Постанова набирає чинності після її офіційного опублікування і діє протягом трьох місяців.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або