All Retail
Опубліковано

В Україні пропонують заборонити продаж алкоголю та сигарет в супермаркетах

Теги:
цигарки
Фото:
pixabay.com

У Верховній Раді зареєстровано проект закону № 5805, який має на меті заборону продажу алкоголю і сигарет в магазинах і супермаркетах.

Про це пише УНН з посиланням на дані на офіційному сайті ВР.

Зокрема, законопроектом пропонується заборонити продаж алкоголю і сигарет в приміщеннях торговельних організацій, що здійснюють торгівлю продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами.

Так, законопроект передбачає, що продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння може здійснюватися виключно в спеціалізованих стаціонарних торгових точках (магазинах), де інші товари, крім перерахованих, не продаються.

Зокрема, в документі йдеться, що заборона на продаж буде діяти в приміщеннях і на території навчальних закладів, закладів охорони здоровʼя (крім ресторанів, розташованих на території санаторіїв), в закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі), у місцях проведення спортивних змагань за участю дітей, з торгових автоматів, на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива). Поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар), в споживчих упаковках, що містять менше 20 сигарет, з рук, в невизначених для цього місцях торгівлі.

Додамо, що цим законопроектом зберігається заборона також на продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби або електронні сигарети, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.

Також пропонуються значні штрафні санкції за порушення таких нововведень — десять прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених законом на момент сплати штрафу.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або