All Retail
Опубліковано

Після «ДІГМИ»: які рітейлери вже встигли зайняти колишні приміщення харківської мережі?

Близько пʼяти великих рітейлерів за останній три роки пішли з продовольчого рітейл-ринку нашої країни. У випадках з поглинаннями мережі Billa «НОВУС-ом» і «Фуршету» рітейлером «Сільпо» стає зрозуміло, хто зайняв майданчика колишніх торгових операторів.

А ось ситуація з мережами DIGMA, «Вопак» і «Брусничка» вимагає додаткової уваги. Вірніше, вимагала — в наших попередніх випусках ми вже проводили аналіз колишніх приміщень «Бруснички» і «Пакко». Прийшла черга дізнатися, хто ж зайняв торгові обʼєкти мережі DIGMA.

Пройдемося по хронології

Оператор «DIGMA-маркет» був заснований в Харкові у 2004 році. За перші 12 років діяльності мережі DIGMA відкрила в першій столиці України 21 обʼєкт сумарною торговельною площею понад 7000 кв. м. До 2016-го DIGMA-маркет був локальним гравцем, в основному підкоряючи Харків. Пізніше рітейлер запустив два магазини в Полтавській області, а у 2018 році чотири обʼєкти мережі відкрилися на Дніпровщині. Так DIGMA перетворилася на регіонального оператора. Станом на 2019 рік компанія оперувала 37 магазинами в трьох областях країни.

Але на кінець 2020 року число обʼєктів «DIGMA-маркет» зменшилася до 10 супермаркетів. На початку поточного року акціонери мережі повідомили про фінальний етап завершення свого рітейл-бізнесу. Процес закриття food-рітейлера DIGMA почався ще в кінці 2020 року результатами аудиту всіх напрямків бізнесу Digma Business Group.

Поетапний процес закриття торгових точок дозволив мережі «DIGMA-маркет» піти з роздробу «красиво». У компанії забезпечили повне виконання умов всіх контрактів і зобовʼязань перед постачальниками, партнерами та співробітниками мережі. Такий гідний фінал свого часу не зовсім вдалося здійснити вихідцю зі Сходу, мережі «Брусничка», а також західноукраїнському «Вопаку».

Будь-які мережі, покинули рітейл обʼєднують майданчики, на яких вони колись працювали. У цій статті ми вирішили розібратися в долі колишніх приміщень DIGMA.

У рідному для мережі Харківському регіоні DIGMA була представлена наймасштабніше.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або