All Retail
Опубліковано

"Укрспирт" за рік скоротив кількість спиртзаводів на 25 — керівник підприємства

Теги:
Укрспирт
Фото:
Економічна правда

Держпідприємство "Укрспирт" на даний момент володіє 16 місцями здійснення діяльності (МОД) і зберігання спирту, тоді як на аналогічну дату 2020 року на балансі підприємства значився 41 спиртзавод, 2020 рік став роком підготовки до приватизації активів держпідприємства і рекордних фінпоказників.

Про це повідомив керівник підприємства Сергій Блескун.

«Ще в минулому році підприємство святкувало 10-річчя з 41 МОД (заводами), а сьогодні святкує 11 років вже з 16 МОД. За 11 років існування «Укрспирту» були різні періоди, але 2020 рік став переломним — роком підготовки до приватизації та рекордних фінансових показників. Сьогодні підприємству стає працювати все важче", — написав він у Facebook в середу.

Блескун уточнив, що приватизація вимагає значних додаткових витрат, при цьому найважливішим є оптимізація кількості працівників, частина з них вже працевлаштована у приватних власників. Крім того, після дозволу приватним компаніям виробляти спирт «Укрспирт» почав працювати в конкурентних умовах з іншими приватними заводами, що вплинуло на відтік клієнтів у держпідприємства через більш гнучку поведінку приватних компаній на ринку. На діяльність ДП також вплинули несприятливі ціни на зерно і газ.

«Не дивлячись на ці обставини, я б хотів виділити дві дуже важливі речі: всі соціальні гарантії «Укрспирт» виплачував своїм працівникам, і в подальшому буде виплачувати, а також «Укрспирт» не залишиться з боргами. Підприємство і Міністерство економіки забезпечать виконання цих двох умов. І я б хотів, щоб про це знали всі ", — підкреслив Блеськун.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або